Stay true to yourself

and you'll be hard to beat

Ur ett vykort

Publicerad 2014-02-22 05:08:00 i indonesien/asien 14',

20.02.14

inte fattat pennan på tre dagar. trots feberyr och lugnt tempo har det ändå varit händelserikt för att vara mig i det modet. vi har flyttat igen. thomas homestay till padang padang beach och hela vägen därifrån till kombok cottage, till gili beach inn på gili air. ja, vi har tagit oss ut till öarna. kan säga som såhär att om jag nu tyckte att uluwatus vyer var fantastiska, då vet jag inte hur ord ska kunna beskriva den här lilla ö-idyllen.
och det är dessutom bara en av alla tre som jag tänkt ska ta mig an. det är som ett redigerat vykort man kan få i postlådan ibland, men på riktigt.
lite som kärlek vid första ögonkastet. jag ljuger inte. det är magiskt vackert. som lonley planets rewiew i southeastasia-boken; alla gili-öarna har olika karaktärer, men de har alla en sak gemensamt, och det är att det är väldigt svårt att vilja ta sig ifrån dom. jag förstår varför nu.
med en kall i handen, vilandes i sanden och med solen i ryggen har jag en liten ö och lombok bakom den som utsikt. andas in allt. hanna och vår ljuvliga dansk chris är ute och paddlar ståendes på det kristallklara vattnet. ser sjukt gött ut. jag valde att vandra själv upp till den norra udden idag. med musik i lurarna och sol i sinnet kom jag tillslut upp till spetsen. därifrån kunde man se gili meno på andra sidan.
det är ön som ligger mellan gili trawagan och gili air. ska ta mig igenom de alla. känner mig friskare redan, blir grymt det här.
 

hemma känns väldigt långt bort, även du.

21.02.14
GILI AIR här och nu.

jag och hanna från partille hänger stadigt fortfarande. från att vara complete strangers har vi gått till att garva åt det mesta och tetas med varandra. det är gött. att hitta någon som känns likasinnad på kort tid. hänger på stranden just nu. solen steker på ganska bra så en vindpust här och där skadar inte. svetten rinner, svider i ögonen. jag ler. barn springer omkring och leker i vattenbrynet. livet är simpelt, igen. jag försöker ta in allt och memorera i minsta detalj. för ställen som dessa finns bara långt hemifrån.
min vän anna kommer nästa onsdag! hon började resa i thailand i januari och har nu gjort en liten avstickare mot filippinerna men anländer i denpasar den 27e. tror vi nog kan vara kvar på öarna tills dess. högst troligt.
 
jag funderar på att förlänga mitt visum.

'Konsten att släppa taget'

Publicerad 2014-02-22 04:55:00 i indonesien/asien 14',

en vecka har gått. vi har redan hunnit flytta 5 gånger och fått andas in fantastiska vyer från balis slätter. även om det fortfarande ibland känns overkligt, så är det precis det här, det här som sinnet efter ett tag suktar i eld och lågor efter att få komma tillbaka till. det som alltid till en början känns så främmande, skrämmande men som blivit så välbekant för mig de senaste åren. det simpla livet. barfota, värmen, naturen, nya möten. den fullkomliga friheten och hur allt runtomkring bara blommar upp. som nu fräknarna i mitt ansikte och vidare in i hjärtat.
för varje dag som jag vandrat här på sandstigarna och mött värmen i allas ögon, så börjar stegen kännas lättare igen. indonesiens vindar tar mig framåt på så många sätt just nu. för det är jag tacksam, och väldigt lättad. världens bästa ovisshet hittills tar mig fram. även om jag inte riktigt vet var jag ska, så ska jag komma dit. min tur och tid är nu.
 
 
för en vecka sen trodde jag aldrig att jag skulle komma fram.
nu är jag här, och som bonus på kortet så har jag härligt ressällskap. det gick en dag på balis marker och sen blev jag med sambo.
 
vi tar det från början och i lite kort dagboksordning tycker jag.


13.02.13
propellerna har satt igång. nu finns ingen återvändo. nu pekar pilen bara framåt på skärmen framför mig. andas tungt. gråter en skvätt. nu går jag över. andas in och ut. du tar dig igenom isabell. upp i luften nu. dubai nästa. här valde tyngderna på något sätt att släppas från mina axlar så fort jag lyfte från marken. en märklig känsla. och jag somnade fort därefter. vaknar och inser att jag nu är halvägs mot målet.
stapplar ut från flyget och känner en efterlängtad pust av värme. inte den där klibbiga luftfuktigheten som nere i ghana utan en mer vänlig som bara en svensk sommarnatt egentligen kan leverera. ler mot flygvärdinnorna, tackar och rusar vidare. ensam på flygplatsen ser jag mig omkring som ett barn på julafton. det pirrar i hela kroppen. och jag har bara mig själv att lita på. nu är det snart boardning.
singapore nästa och längre österut in the great unknown.
 
cph (6,5h) dubai (7,5h) singapore (2,5h) denpasar (bali).
 
 
14.02.13
efter några timmars mellanlandning i singapore sitter jag äntligen på det 'sista' flyget mot bali. klockan är runt 19 och jag skulle egentligen inte fått komma iväg förräns mycket senare då vulkanen på java spelat ett spratt i indonesien. men de lyckades fixa så ett flyg som egentligen ska hela vägen till perth (austrailen) kan mellanlanda i denpasar. lättnaden, även om jag mer eller mindre ryckte på axlarna förut. jag är glad för att få ta del av allt äventyr som sker nu och bara go with the flow. ingen idé att stressa i onödan. hoppas vulkanen inte gjort alltför stor skada på lokalbefolkningen.
snart är jag där. sjukt. man har liksom levt på flygplatser det senaste dygnet. men har dock haft många goda skratt idag med smått galna och tokiga asiater. en helt annan värld är det här. långt hemifrån. långt österut. aldrig varit såhär långt österut förut. häftig feeling. och snart är jag som sagt där och beställer taxi mot warung coco hostel i kuta. för att bli bali bound för första gången i mitt liv.
hit me! vi ses på bali.
 
 
15.02.14
KUTA, BALI

varvar ner utanför rummet på terassen.
barfota, i samma gamla jeansshorts och håret är fortfarande lika blött från dagens skurar. syrsona sjunger och vi med musiken från min speaker. ja, vi. jag har fått en sambo. här går det undan, haha. hanna från partille. en härlig guzz som rest själv i austrailen i 3 månader innan och beslöt sig för att hitta hit. känns ändå sjukt roligt med lite company på okända marker. vi är främmande för varandra, men vi kastar oss ut tillsammans i ovissheten. fårse hur länge vi stannar på kuta. trots att det bara gått en kort stund så känner man viben inom en att hjärtat söker sig vidare efter en mer lugnare plats. här är allt annat än lugnet, men visst har det gett de mest häftiga intrycken också. som tillexempel alla husen längst promenaden bort till vår gård, hur de ser ut som små tempel. och som alla offergåvor med blommor och rökelser som sprids ut med gatorna på tidiga morgonen för att hedra det de tror på. och så mycket mer. jetlaggad till tusen som jag var igår, så somnade jag fort till syrsonas sång utanför. efter att jag lyckats haffa min första indonesiska (bintag) beer och skinit upp av tanken att jag för ett år sen hängde runt i centralamerika och nu, nu var jag här.
 
17.02.14
två dagar senare. idag drar vi vidare! till södra kuta.
sjuka klippor, vågor och solnedgångar utlovas.
 
några timmar senare. alltså, wow. jag skådar nu den vackraste vyn på jävligt länge. orden är liksom som tagna ur munnen. men det är stunder som dessa man förstår varför man blir ännu mer beroende. och förstår varför man älskar att resa.



 

Ingen kan veta förrän det slår oss.

Publicerad 2014-02-09 23:10:00 i indonesien/asien 14',

 
 
när kärleken valde att inte fortsätta strö sina frön under våra fötter och livet liksom försvann in i ett evigt mörker så funderade jag länge på ifall jag överhuvudtaget någonsin skulle kunna ta mig upp på benen igen, och åka. sätta mig på det där flyget ca 1,5 månad senare efter uppbrottet. flygstolen som jag bokade i november förra året.
nu är det 3 dygn kvar och det känns fortfarande överväldigande. overkligt. rädslan för vad som egentligen finns på andra sidan, men ändå självklart att jag måste utsatta mig för det. för efter alla dagar som har gått den senaste tiden så vill jag tro, tro på att det egentligen finns en mening med den här biljetten som jag sedan länge haft i min hand. att det finns någonting bakom den och att jag egentligen inte behöver vara rädd. för något av det hårdaste har redan hänt och nu är det precis som att jag inte har något att förlora så fort jag bara kommer att gå igenom den där terminalen på kastrup. även om mitt hjärta ofta ropar högt, ibland viskar om att det vill vandra tillbaka till port nr tjugo varje dag. att få luta mitt huvud mot dörren och höra den välbekanta rösten som en gång gav mig det där som jag sen också började tro, på att det var allt det som jag någonsin önskat mig här i livet.
men det är då jag inser att jag verkligen måste jag kasta mig ut. hjärtat och hjärnan vet, att ingenting kommer göra lika ont ändå som det en gång gjorde och gör ibland. ingenting kommer att kunna skada mig på samma sätt. så kasta mig ut i ovissheten. den kan bara bli bättre denna gång. ge mig motgångar och slå mig hårt ibland om du vill, men jag tar mig över, jag tar mig över det här varje dag så kom an bara. ge mig perspektiv, ge mig ro. ge mig en plats där jag kan få se saker klart igen. där jag får hitta tillbaka igen. leva, och känna igen.
 
regnet utanför fortsätter smattra mot rutan. 
jag tror på att våra vägar kommer korsas en dag. att vi kommer se in i varandras ögon och ta in varandra igen på något sätt. vandra vidare med våra historier, kanske inte tillsammans men helt från hjärtat. men man kan aldrig veta. det vet vi inte nu. ingen vet. varken du, eller jag.
 

Om

Min profilbild

the world is a book, and those who do not travel read only a page. ~ st. augustine

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela