Stay true to yourself

and you'll be hard to beat

Utila

Publicerad 2013-02-13 19:16:00 i centralamerikat / NY,

28/1/13
 
Honduras -> La Ceiba -> Utila.
Nu är vi här. Lite som kärlek vid första ögonkastet. Det är varmt och palmerna vajjar runt på ön. Vi bor på Mango Inn och hänger på UDC. Utila Divers Center. Imorgon börjar Open Water kursen för 4 dagar framåt. Vilket såklart är sjukt otippat, nervöst och allt däremellan. Men det ska bli roligt att få testa på, så får man se hur det går i efterhand. Vår instruktör är från New Zeeland och heter Rusty. Han har nu bott på Utila i 2 år. Vi kommer ta del av hans grupp nu de närmsta dagarna och dyka. Sitter i skrivandes stund utanför rummet på hostelet. Första hostelet vi bott på med pool och solen, ja, den bränner gott. Sedan vidare till UDC docken där man mer eller mindre får ta del av solnedgången varje kväll. Ses när vi ses!
 

 
29/1/13
Nervös nervös nervös.
 
30/1/13
Första dyket idag! Startade dagen 8.30 med teori och upprepning från gårdagens filmtittande. Fram till 11 tiden sen hade vi rast i drygt 2 timmar. Sedan var det dags; första dyket. Fick först lära oss hur man installerar utrustningen. Safety-check osv. Om tuben, alla kablar, regulatorn och hur den funkar. Repetition. Sen var det på med den smått krångliga våtdräkten, simfötterna och masken. Nerför den hala trappen vid docken och samling i vattnet. Vi är 6 stycken i gruppen. För första gången i hela mitt liv spenderade jag idag ca 35 minuter under vattenytan. Skräckblandad förtjusning.
 
(Blandat med fotografier från vår tid på Utila)


En dag har jag mer att fortsätta på i detta inlägg. Om saknade paret Niel & Jaclyn från Canada. Om vår middag. Om rädslan. Om dykandet, men det är inte nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

the world is a book, and those who do not travel read only a page. ~ st. augustine

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela