Stay true to yourself

and you'll be hard to beat

Kultur och marknad

Publicerad 2011-05-30 20:41:00 i ghana 11',

4 maj

Efter ett besök hos Millicent under gårdagen styrde vi snart kosan in till down town under eftermiddagstimmarna. Hoppade av taxin vid baksidan av Kumasis Cultural Center. Vilket område! Större än vad vi tidigare trott och även där, lite som i en annan värld. Ett lugn. Gatorna utanför tystades ner och vimlet  av människor försvann för ett tag och byttes ut utav gröna områden och bodar med hantverkade trummor, smycken och diverse ting .Inspirerande.

Efter att ha spatserat runt tog vi snart stegen ut i den högljuda atmosfären igen. Vandrandes i smeten var vi snart framme vid nästa omtalade och utmattade destination: Central Market.
Det tåls att påpeka återigen att detta är Västafrikas största och att det tar ca 2 månader att gå igenom hela marknaden. Och att försäljarna är lika hungriga som iglar för saken ganska mer påtaglig. Det krävs energi för att strosa runt här och vi var i efterhand väldigt nöjda med vilken tid vi valt på dygnet att färdas hit. Nu var människorna inte lika på längre och hade snart gjort sitt för dagen.

Den kvällen åkte vi hem nöjda med små fynd som vi för första gången fått unna oss.



Om

Min profilbild

the world is a book, and those who do not travel read only a page. ~ st. augustine

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela