Stay true to yourself

and you'll be hard to beat

Introduktionen

Publicerad 2011-03-04 19:51:00 i ghana 11',

Söndagen den 13
Introduktionen

Sömnen gnuggades ut ur ögonen och det yttre fick göra sig redo.
Halv 10 fick vi meddelandet att Millicent, en utav Douglas alla medarbetare på Loszughanas Association, skulle ha en introduktion med oss. Benen fick bära och till vår förvåning var det plötsligt vi som satt i skolbänken för första gången på länge. Millicent började med att lära oss betoningarna på Twi’s alfabetet. Det gick bra. Forsatte rätt snart med att översätta ord och meningar. Vi fick även ta del utav nyttiga tips samt svar på frågor kring transporter med tro-tros, sharing taxis, till och från destinationer med mera. Viktiga hållplatser antecknades.

Tanoso – Sofoline – Atunsu – Apotougya – Aduku – Adwanpong.


Överallt och ingenstans

Resterande dag och afton lyckades vi få tillgång och en chans till att uppdatera oss på nätet. Eftersom nätuppkopplingen är lika rolig som feber var tålamodet lite hårt till en början, men det känns i efterhand som vi ändå lyckades förmedla en hel del till folket hemmavid kring vad som sker för stunden och vad som eventuellt kommer. Bloggarna var inte lika tomma längre, printade foton från videokameran las ut och Oye’sYoutubekanal blev ett klipp rikare.

Solen skulle inom kort vandra till andra sidan jorden och vi begav oss snart hemåt till det gemensamma volontärhemmet. Vi fick natten här för oss själva. Gick igenom alla foton och klipp som vi redan då lyckats bygga på ett lager. Bara på få dygn har vi fått bra med dokumentation. Glädje.

Om

Min profilbild

the world is a book, and those who do not travel read only a page. ~ st. augustine

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela