Stay true to yourself

and you'll be hard to beat

Children house school

Publicerad 2011-03-04 20:38:00 i ghana 11',

Onsdagen 16/2
Children House School
Skrivet utanför byggnaden


Iz och Linnéa, sittin’ under a tree.
Första dagen på en del utav projektet. Skolan. Sittandes i skuggan under ett stort trä, men många frågor i fickan. Framför oss har vi två pallar med en vit, fint mönstrad spetsduk på. Med ett fat ovan och handduk liggandes vid sidan om. ”Hand freshbottle for general cleaning”. Frågan var bara, varför? Nu kom två elever precis fram och ställde en stor blå låda på en av pallarna. Både jag och Linnéa reflekterar nog över detta i samma stund som vi skriver. Blir nog att vi öppnar den av nyfikenhet om en stund.


Children House School.

Byggnaden som vi har framför oss, är målad med limegrön färg från botten, som sedan nätt och jämnt övergår till en gul nyans. Barnen har uniformer i samma färger. Från lokalerna hör man sång och liv, såhär på morgonkvisten. Det kanske är såhär dagarna inleds. Att få släppa loss och värma upp ordentligt. Fröken, madame, som vi delade taxi hit med strossar runt på skolgården i en vacker blommig klänning. Klockan är snart dryga 9.00 och solen har redan lyckats värma upp jorden under oss ordentligt.

Skolan ser ut att ha 4 olika klassrum. Undrar hur dem delar upp åldrarna. Alla barn som går här är mellan 2 till 15 år gamla. Tempot här under trädet är lugnt och ögonen sträcker sig långt. På gården jämte sitter en man uppe på taket och försöker hamra ihop ett skydd. Och nu helt plötsligt, kom två mopeder körandes förbi. Det måste nog varit tysken som körde den första. Tror han hette Kim. Vi fårse, kommer nog träffas inom kort. En liten uppdatering i lugnet. Inget vet något, i alla fall inte vi.


Vattenförsäljare med klarblåa ögon.

Tre minuter senare.
Sitter just nu och har blivit serverade den godaste rätten här hittills. Pasta med ägg, grönsaker, rödlök. Vilken grym överraskning. Underbart gott och uppskattat.

Några timmar senare.
Har nu fått lite rörelse i benen. Madame, rektorn visade oss precis runt skolan och la fram flera intressanta detaljer kring bygget utav den. Med en stark sol i ögonen lyckades jag ändå fånga rundturen på film, 30 minuter. Steg också innanför dörren till kontoret för skolan och överlämnade block samt pennor från Linnéas tunga ryggsäck. Madame var tagen. ”God BlessYou” sades ett antal gånger innan vi var utanför på gården igen. Försökte förklara för henne att det är det minsta vi kan göra. Vi har nu en liten tjej som suttit här bredvid oss hela dagen, under trädet. Hon säger inget, men ögonen talar till oss. Med en len hud likt choklad och ett hår format till små dreads är hon här och gör Linnéa till hennes egna. Nu har hon även börjat med att frisera Linnéas lockar till flätor. Ser hur Fröken K försöker bita ihop och ytterst odiggar läget kring hur håröm hon är.

Imorgon startar det hårda igen. Bygget. Hoppas det ska gå fint med tanke på värmen och tyngden. Hoppas nacken sitter kvar där den ska. Tills dess, catch you on the flipside.

Om

Min profilbild

the world is a book, and those who do not travel read only a page. ~ st. augustine

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela