Stay true to yourself

and you'll be hard to beat

Reportern Siri

Publicerad 2011-04-06 16:27:46 i ghana 11',

10 mars
Tillbaka i Adwanpong

Natten till tisdag hade vi plötsligt 2 nya gäster i det allmänna rummet. En kille vid namn Sebastian från Tyskland och en skön finsk tjej vid namn Siri. Efter att spenderat morgonen ihop och ätit en god frukost tillsammans skulle jag snart fått reda på att fröken var frilansade journalist. Inte konstigt med den flytande engelska som klingade gott i öronen. Hennes uppdrag var nu för några dagar att följa Sebastian och skriva om livet utifrån en volontärs perspektiv. Jag berättade sedan om projektet och det vi gör. Vi knöt kontakten hårdare och jag fick hennes visitkort.


Vi är nu tillbaka i byn sen gårdagen. Tillbaka för bygget. Klockan är nu sju på morgonkvisten och reportern själv kommer vara på plats inom någon timme för att se det vi sett.

Kort efter våra nya gäster anlänt på natten, stegade också två chockade damer in i huset. Anna och Deniz. I ren frustration hade de just blivit utsatta för ett beväpnat rån, i och utanför deras tro-tro på vägen hit. I ett mörkt ingenmansland mellan Takodari och Kumasi fick händelsen ske. Mitt i en lugn tur skulle snart transporten stå helt stilla, för att sedan ta fart i gung från sidorna och hårt bankande med grova röster. 10 beväpnade män hade med hesa halsar skrikit ut att tro-tron skulle tömmas, or else. Alla passagerare låg snart raklånga på marken med händerna över huvudet medan männen sökte igenom deras saker. Eld från skjutvapen hade tagit vid och hela situationen en stor röra. Är glad att tjejerna hade turen med sig då det kunde gått värre. Turen att männen inte förgripit sig på dem.

Note to myself
- Färdas speciellt inte under 22.00 – 3.00




Efter ett långt uppehåll från Adwanpong och all packning hade vi två saker som vi pussade på extra när vi kom fram. Våra kameror. Två färska kokosnötter och en upplåst dörr senare, begav vi oss ut som två tvättäkta geeks på direkten för att visa våran kärlek och uppskattning. Fagra foton på oss, omgivningen, livet klickades det ostört för. Nu hade jag snart fått en full dos och den satt fint.






















Kommentarer

Postat av: mamma pia khalil /siv vildpionen

Publicerad 2011-04-06 20:28:33

otroligt fina bilder och intressant text,fortsätt på detta sättet kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

the world is a book, and those who do not travel read only a page. ~ st. augustine

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela